تفاوت بین لوله بدون درز و درز دار در چیست؟
لوله های بدون درز یکبار در طول رول شدن شکل می گیرند. لوله های فولادی جوش داده شده باید پس از نورد با جوش مارپیچی و مستقیم جوش داده شوند. عملکرد لوله بدون درز بهتر است اما قیمت بالاتری را نیز دارد. لوله فولادی نوعی فولاد بلند توخالی است که به عنوان خط لوله برای انتقال سیالاتی مانند نفت، گاز، آب، بخار و … استفاده می شود.
علاوه بر اینکه زمانی که مقاومت خمشی و پیچشی یکسان باشد، وزن آن هم یکسان و سبک تر است، بنابراین بطور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند. موارد استفاده آنها در ساخت قطعات مکانیکی و مهندسی ساخت و ساز می باشد.
ضخامت و قطر دیواره
ضخامت و قطر لوله کوچک جدار نازک، ترجیحا با روش تولید جوش و ضخامت و قطر لوله با دیواره ضخیم بزرگ بهتر است با روش مهرزنی ساخته شود.
عملکرد جوشکاری
لوله درز دار متوسط و بدون درز، ترکیب شیمیایی متفاوتی دارند. لوله فولادی بدون درز، با ترکیب شیمیایی مناسب برای جوشکاری تولید نمایید. برای مثال سلیکون، گوگرد، منگنز، اکسیژن و سایر عناصر دیگر را می توان با توجه به نسبت معینی در فرآیند جوشکاری با یک جوش حرارتی انتقال آسان مخلوط کرد بطوریکه کل جوش نفوذ کند.
عدم وجود ترکیب شیمیایی فوق از فولاد بدون درز، به عنوان مثال در فرآیند جوشکاری، عوامل مختلفی از بی ثباتی را تولید می کند.
سایز دانه فلز
لوله درز دار آنیل شده و بدون درز در اندازه دانه فلز یکسان تولید می شوند و وجود دارند. اگر در شکاف لوله با حداقل عملیات سرد، اندازه دانه کوچک تر از اندازه دانه فلز جوش باشد و در غیر اینصورت اندازه دانه یکسان است.
استحکام و قدرت
قدرت لوله ها بستگی به ترکیب های آلیاژی دارد که شامل همان آلیاژ و همان عملیات حرارتی یکسان از استحکام لوله های بدون درز و درزدار است که در اصل یکسان است. پس از تست کشش و تست ارتعاش سه بعدی، لوله درزدار پارگی تقریبی در مکانی دور از نقطه جوش یا مناطق گرم رخ می دهد. زیرا ناخالصی جوش کمتر و نیتروژن بیشتر است و در نتیجه استحکام جوش در قسمت های دیگر بهتر است.
منبع: www.xndsteel.com